Klantenservice uitbesteden | Extern callcenter

Wat is een inbound call?

Door Richard Wijnands

Bij Spangenberggroep verzorgen wij de klantenservice voor meerdere bedrijven van klein tot groot. Wij verzorgen onder andere voor deze klanten de zogenaamde inbound calls maar wat is nu een inbound call?

Onze definitie van een inbound call: Een inbound call is een contactmoment dat plaatsvindt op initiatief van de (potentiele) klant. Daaraan staat de behoefte tot contact over een bepaald onderwerp aan de basis. Een call staat traditioneel voor een telefoongesprek maar in ons vakgebied kan dat inmiddels voor allerlei verschillende kanalen staan. Het woord call staat dan niet meer alleen voor het kanaal telefonie. Inbound staat voor inkomend vanuit het oogpunt van de organisatie gezien. 

Help, er belt een klant!
Een Inbound call is een contactmoment dat een klant belt met de klantenservice. De klant belt omdat hij vragen heeft over een product. Ze willen meer informatie over een product weten; Een klant heeft een factuur ontvangen en heeft vragen over de hoogte van de factuur; Of een klant belt over foutieve bezorging of een verkeerde bestelling; Het is zelfs mogelijk dat een  klant een klacht heeft. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom iemand contact opneemt met een klantenservice.

Onze medewerkers van de klantenservice weten vooraf niet wat voor een telefoongesprek zij kunnen  verwachten. Ze zijn opgeleid om te anticiperen op elk gesprek, dat doen zijn door goed te luisteren, zich in te leven in de situatie en gevoelens van de klant. Empathie is dus belangrijkom een klant zo goed mogelijk te helpen. We spelen in op de emotie van de klant. We spiegelen een enthousiaste klant en helpen een boze klant door eerst te luisteren en begrip te tonen alvorens het probleem wordt opgelost.   

Daarnaast kennen onze medewerkers van Spangenberggroep de bedrijfscultuur, procedures en systemen van onze klanten. Ze zijn opgeleid om het visitekaartje te zijn van onze eigen klanten. Wilt u meer informatie krijgen of Spangenberggroep ook voor u de klantenservice kan verzorgen neem dan contact met ons op via deze link of via onderstaand formulier.