Tot 25% (!) conversie met outbound service in plaats van outbound sales!

Voor verschillende webshops en postorderbedrijven doen wij doorlopende outbound service calls. Wist u dat met een goede outbound service actie de conversie kan oplopen tot wel 25%? Klanten ervaren onze acties als super klantvriendelijk én maken vaak gebruik van ons speciale aanbod.

Améliorer l'expérience des clients

Wat is outbound service?

Wij zetten outbound service in als middel om de klantbeleving positief te beïnvloeden en als cross en- upsell mogelijkheid. Het idee is dat u klanten belt die regelmatig bestellen of die zojuist besteld hebben om ze te informeren over een voor hen mogelijk interessante aanbieding.

Outbound service is het door middel van een uitgaand contact de klant extra service te bieden. Service in de zin dat de klant het contact als toegevoegde waarde ziet en het contact met die klant daarmee een waardevolle bijdrage levert aan de klantbeleving.

Wat is het verschil met outbound sales?

Het verschil tussen outbound sales en outbound service is het verschil in benadering. Outbound sales zijn toch vaak doorlopende projecten waarin koud, of zelfs warm, gebeld wordt. Het doel is niet alleen verkopen. Outbound service staat veel meer voor het informeren van bestaande klanten over een voor hen interessante actie, korting, een nieuw product of een nieuwe dienst. Outbound service gaat ook veel meer over het bepalen van doelgroepen en een daarbij passende actie. Met outbound service informeert u uw klant en creëert u daarmee een natuurlijke cross,- en of upsell mogelijkheid.

Hoe werkt outbound service in de praktijk?

In de praktijk betekent dat, dat u goed moet uitzoeken waar uw klant behoefte aan heeft en hoe u door middel van outbound service van toegevoegde waarde kunt zijn.

Een voorbeeld uit de praktijk: Voor een webshop bellen wij alle bestellingen binnen een bepaalde productcategorie na. Wij bellen de klant om ze te bedanken voor hun bestelling en geven ze aan dat we bij het verwerken van de bestelling nog een aanbod mogen doen met extra korting voor een 2e product. Klanten ervaren het contact als zeer attent en in 25% van de gevallen gaan ze in op het aanbod en dat zonder het gesprek op enig moment commercieel in te steken.

Onze aanpak geeft klanten het gevoel dat u moeite voor ze doet. Dat u moeite doet om contact met ze op te nemen omdat ze anders iets zouden kunnen missen dat voor hen interessant is.  Klanten ervaren deze gesprekken niet als een verkoopgesprek maar als een prettige, klantgerichte ervaring. Daarmee creëer je een prettige klantbeleving waardoor klanten in veel gevallen graag gebruik maken van u aanbod.

Is outbound service ook iets voor u?

Heeft u klanten waarvoor u een actie kunt bedenken die zowel voor hen als voor u van toegevoegde waarde zijn?  Dan is outbound service ook voor u interessant. Wij kijken graag hoe wij onze expertise op het gebied van klantbeleving in kunnen zetten om ook voor u een outbound service campagne op te kunnen zetten.

Bel ons op 088-2425475 

of gebruik dit formulier:

  A propos de nous

  Vous souhaitez bénéficier d'un service clientèle de qualité sur les canaux de votre choix et aux moments où cela est souhaitable pour vos clients, mais vous n'arrivez pas à l'organiser vous-même ? Consultez nos blogs sur externaliser le service clientèle, le les avantages qui en découlent également pour faibles volumes et pourquoi votre service clientèle est un élément essentiel de votre image de marque. marketing. Nous pouvons vous aider à obtenir un service clientèle parfait. Les joies et non les inconvénients d'un bon contact avec la clientèle.
   

  Nous pouvons vous aider à vous assurer que votre service clientèle est un bon service à la clientèle. Un bon service à la clientèle où les principes de base sont respectés. Lorsque les contacts avec les clients ajoutent de la valeur à leur expérience. Nous vous déchargeons dans le domaine où nous sommes bons (service clientèle) afin que vous puissiez vous concentrer sans souci sur ce que vous savez faire. Ça vous paraît bien ? Prendre contact.

  Ce que nos clients disent de nos services

  5/5