Klantenservice consultants

Goede klantenservice is een waardevolle marketingtool. Toch is het inrichten van een goede klantenservice niet altijd even makkelijk. 

Soms is het handig als er iemand even met je meekijkt. Iemand met veel ervaring op het gebied van klantenservice advies. Een expert die even met een frisse en objectieve blik naar de klantenservice kijkt en kan aangeven hoe die afdeling en de processen die daar mee te maken hebben verbeterd kunnen worden. Klantenservice consultants kunnen je daarbij helpen.

Klantenservice consultants die zonder poespas, moeilijk termen of hele dikke rapporten snel verbeterpunten kan herkennen en daarbij kan aangeven wat de beste aanpak is. Vervolgens daarbij zelfs kan helpen met het daadwerkelijk in de praktijk doorvoeren van verbeteringen.

Wij kunnen helpen!

Wij kunnen je helpen met onze klantenservice consultants. We hebben inmiddels zeer ruime ervaring met projecten en trajecten zoals:

Klantensevice consultants nodig?

Kanaalkeuze klantenservice

Voorbeeld vraagstukken

Voorbeelden van vraagstukken waar veel klantenservice organisaties tegenaanlopen en waar klantenservice consultants een oplossing kan bieden:

SpangenbergGroep?

Wij houden de dingen graag simpel. Met onze no-nonsense aanpak kunnen we verassend snel resultaten boeken. We hebben zelfs een gratis QuickScan! De klantenservice optimaliseren doe je samen met de specialisten van SpangenbergGroep. SpangenbergGroep staat voor:

Recht door zee, no-nonsense aanpak met snelle maar langdurige resultaten. Met passie voor klantcontact helpen wij met het op orde brengen van jouw klantenservice. 

Jouw klantenservice optiamliseren wordt leuk en makkelijk samen met onze specialisten!

Hulp nodig? 

We kijken heel graag mee naar jouw uitdagingen op het gebied van klantenservice! Onze klantenservice consultants helpen je graag verder!

Bel ons op: 085-8884661 of gebruik onderstaand formulier. Wij helpen je met jouw klantenservice optimaliseren.

:

Wat onze klanten zeggen over onze dienstverlening

5/5
klantbeleving tips

Loopt de klantenservice niet optimaal?
Zijn je klanten ontevreden?
Is je bereikbaarheid ondermaats?

Geen idee waar je moet beginnen met verbeteren? Met onze klantenservice QuickScan heb je snel inzicht! 

Onze experts kijken graag met je mee. Met ruim 25 jaar ervaring in de klantenservice ontdekken wij knelpunten en verbeterpotentieel.

Snel inzicht, zonder verplichtingen!

Title

Flip Box

Easily add or remove any text on your flip box!

Back Side

Easily add or remove any text on your flip box!

Read More
Klantenservice consultants

Klantenservice marketing: De klantenservice als marketingtool

Klantenservice martketing: De klantenservice als krachtige marketingtool De klantenservice maakt geen onderdeel uit van de traditionele marketingmix. De vraag is überhaupt in welke...
Ultieme klantbeleving, klantenservice verbeteren en uitbesteden

Klantenservice uitbesteden ook voor lage volumes!

Klantenservice uitbesteden ook voor lage volumes! Eerder schreven we een blog over de voordelen van het uitbesteden van klantenservice (lees hem hier). In...
Klantenservice uitbesteden: De voordelen

Klantenservice uitbesteden: De voordelen

Klantenservice uitbesteden: De voordelen In deze blog over Klantenservice uitbesteden: De voordelen gaan we in op de voordelen die het uitbesteden van de...
Klantenservice advies

5 Effectieve Tips voor Het Omgaan met Boze Klanten

5 Effectieve Tips voor Het Omgaan met Boze Klanten In de klantenservice hebben we helaas wel eens te maken met boze klanten. We...
Klantenservice advies

Uitbesteden: De oplossing voor personeelstekorten in de klantenservice

Uitbesteding: De Oplossing voor Personeelstekorten in de klantenservice Veel bedrijven worden geconfronteerd met een groeiend probleem: personeelstekorten. Het vinden van gekwalificeerd personeel kan...
Klantenservice uitbesteden bij SpangenbergGroep.nl

10 Tips voor een Betere Klantenservice!

10 Tips voor een Betere Klantenservice! Goede klantenservice is belangrijk. Wanneer je als organisatie je klantenservice goed op orde hebt dan heeft dat...